giovedì 2 marzo 2017

Thursday Cooking Lab

Hi everyone !

Here we are again on our magic School Blog !
We are always ready to learn and our teachers are always ready for innovative lessons!
Today for the usual Thursday  Cooking Lab we had our English teacher too.
So.........we listened to the teacher, we followed her instructions, we learnt a new recipe and Step by Step we learnt English too.

It was great fun !




LIGHT CARROT CAKE



For those who are on a diet.............and for those who haven' t got all the ingredients.

Ingredients:

250g flour
30g seed oil
80g milk
180g carrots
2 eggs
Baking powder
Orange and lemon zest


INSTRUCTIONS:

Step 1
Peel, wash and chop the carrots up

Step 2
Add the sugar to the eggs and whisk

Step 3
Now add the carrots to the eggs and sugar and add the orange and lemon zest too.
Give another whisk .

Step 4
Add the milk, the oil, the flour and the baking powder .........and keep on whisking.

Heat the oven at 180 C
Pour the mix in a baking pan and cook it in the oven until golden brown.
Cut it in squares and..........................enjoy !



Ma non ci siamo fermati qui...si perchè il laboratorio questa mattina è stato veramente molto prolifico.

Siamo partiti dalla riproposizione ( visto il grande successo) dei Muffin ( la ricetta la trovate qui ), fino alla rielaborazione di una ricetta molto semplice e gustosa.
La torta di pane dolce lavorato da Nicolas, con la supervisione della nostra amica Sonia.

                              

We mixed in a bowl:
250 grams of stale bread
200 grams milk
100 grams of sugar
20 grams of walnuts
50 grams of raisins
2 eggs
zest of one orange

In oven for 45 minutes at 180 degrees ...
dusted with icing sugar.

the advice of Luigia:
serve chilled


Barchette di verdura
Per chiudere, oltre alle nostre amate bruschette, grazie ad un lampo di genio della Luigia, abbiamo utilizzato le verdurine sminuzzate e cotte per realizzare delle ottime, stuzzicanti e sane barchette di verdura con l'aggiunta solo di un pò di formaggio (sottilette).
Sono veloci da preparare infatti, dopo la preparazione iniziale devono cuocere in forno giusto il tempo di far fondere il formaggio.

                  




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